Blogg – et viktig verktøy for nettbedrifter

Det finnes nesten ikke en eneste kjendis i dag som ikke har en egen blogg. Bedriftene har mye å lære av kjendisene og hvordan de promoterer sitt eget merkenavn. Blogger har blitt et av de viktigste virkemidlene for vekst og merkevarebygging for nettbedrifter.

Det handler om å være synlig. Derfor starter også flere og flere bedrifter sin egen blogg. Men bloggene kan også bli feil brukt. Det er ikke sjefens personlige liv som skal legges ut, men kunnskap og informasjon som bedriften ønsker å dele med kundene sine.

Blogg som kunnskapssenter

Det er ikke bare de kreative bransjene som har sine egne blogger. Før var det nettopp de kreative yrkene som turte å dele kunnskap. Men mange bedrifter har lært av kjendisene, blitt synlige og rettet sitt budskap mot den målgruppen de er ute etter at skal lese bloggen. Et godt tips er å bruke bloggen som et slags kunnskapssenter, som både bygger merkevarer og fungerer som kvalitetsstempel for bedriften. Det er også viktig å oppdatere bloggen jevnlig, men det man skriver bør være underholdende og noe som skaper høyere trafikk til siden hver dag. Dette er en flott måte å fortelle hvorfor kundene burde kjøpe varer fra akkurat din bedrift, samtidig som du kanskje uten at du tenker over det også bygger tillit. I dag har til og med bankene egne blogger, som handler om alt fra sparing til investeringer. De legger stor vekt på tillit når de har nye nytt å komme med.

10246965-empty-hallway-of-server-towers

Salgsprosessen

En god bedriftsblogg er bygget opp rundt hele salgsprosessen. Det kreves god planlegging før en ny tekst legges ut, for den skal skape nye behov og nysgjerrighet samtidig som den skal være underholdende. Dette er akkurat det kjendisbloggene har vært så flinke til. De deler sin mening, uten å snakke altfor mye om produktet det reklameres for. En god bedriftsblogg gjør akkurat det samme, de deler ekspertise som vekker oppmerksomhet og skaper et behov for leseren, og det før kunden har tatt kontakt med bedriften. Investeringsbanken Nordnet har fått tusenvis av nordmenn til å bli interessert i aksjer og investeringer, uten å nevne sine egne produkter spesifikt. Nordnets blogg blir oppdatert jevnlig av flere skribenter og holder på den måten god kontakt med publikum. Målet er selvfølgelig at du til slutt blir kunde hos dem. Dette kan altså regnes som en form for oppfølging, som i sin tur er en viktig del av salgsprosessen.

Fordelene er mange

Fordelene med å ha en blogg er klart flere enn om man ikke har det. Google elsker blogger, og du blir synlig når noen søker på det du skriver om. De fleste besøk kommer nettopp fra Google, for kundene vet jo ikke at du har en blogg uten å først ha hørt om bedriften din. En bransje som var tidlig ute med gode blogger var pokerbransjen. Full Tilt sin blogg er et bra eksempel på en blogg som er informativ om hva de tilbyr, og den blir også brukt som et kunnskapssenter når det gjelder poker og kasinospill. Med en blogg gir man sine brukere en mulighet til å komme med forslag og tilbakemeldinger, og man har en ekstra markedsføringskanal for sin tjeneste og sine tilbud.

Bruks sosiale medier

Leserne må vite når du har oppdatert bloggen. Twitter er en flott sosial arena hvor mange bedrifter utnytter nysgjerrigheten til følgerne. Et tweet hvor du forteller om at bloggen er oppdatert bør også inneholde viktige ord, for også på Twitter søker brukerne etter nøkkelord de er interessert i å vite mer om. Facebook og LinkedIn kan også brukes til det samme. Mange kjører også nyhetsbrev, men dette krever at du ber besøkende på hjemmesiden om å registrere e-posten sin. Å ha interessant og ferskt innhold vil inspirere målgruppen din, og med en dose tålmodighet vil du kunne gjøre bloggen til en stor suksess. Lær av andre som har lykkes, for du skal bli bedre enn konkurrentene dine. Se også hva andre bransjer har lykkes med. Alt handler jo om salg, uansett produkt.

Social media communication

admin