Fakta om blogg

Her er noen varierte og interessante fakta om blogg. Visste du for eksempel at det finnes i dag over 1.5 billioner blogger? I USA alene er det 31 millioner ivrige bloggere. I 1999 var det bare 23 eksisterende blogger. Globalt blir en blogg laget hvert halve sekund og de mest brukte språkene for blogging er engelsk, men også indonesisk, spansk og portugisisk.

Ordet blogg, som kommer fra ‘webblog’, betyr omtrent det samme som dagbok eller loggbok, men da på Internett. Lærere bruker ofte bloggen i forskjellige prosjekter med elevene sine og mange føler at blogg kan være et bra pedagogisk hjelpemiddel. De fleste bloggere har i dag mer enn en blogg hver, men enda færre blogger på fulltid. Blogger er vanligvis lest mellom klokken syv og ti på morgenen.

I følge en norsk rapport er de fleste bloggere (62%) i Norge mellom 10 og 19 år gamle. De to mest populære bloggere i Norge er Ida Wulff og Ulrikke Lund. Ulrikkes blogg kan ha opp till 60 000 besøkende på én uke. Annonser er den mest vanlige formen for inntektskilder innen blogging, men det skal også være andre måter å få inntekt på. I følge svenske rapporter, skal 17 år gamle Isabella Löwengrip fra Sverige tjene 5 millioner i året på inntekter fra annonser.