Studer til gartnermester

gardener

Gartneryrket kan gå fra det store til det bittelille, fra offentlige parkområder til mikrobiologisk forskning, og fra mat til medisin til estetisk velvære. En gartner er som poteten, med andre ord! Men hvor lange studiene er varierer også veldig.

Skoler

Vea er et naturlig valg dersom du vil ha en statlig utdannelse i alle de tradisjonelle områdene til gartneryrket. Men det betyr ikke nødvendigvis at de ikke holder seg oppdatert på moderne retninger – du kan til og med finne en linje for eksperimental formgiving på denne anerkjente skolen.

En moderne trend som økologisk gartneri er ikke noe som kommer til å forsvinne med det første, ettersom det bare blir mer og mer nødvendig med bærekraftig praksis i både landbruk og gartnernæring. Oikos har en fin oversikt over kurs og linjer.

Som du kan se er det mange muligheter for spesialiserte retninger for en gartner. Den beste anbefalingen er å ta et grunnkurs først, så du har alt det du trenger for å bygge på senere, samtidig som du kan begynne å jobbe så raskt som mulig for erfaring.

Gjør det selv

Begynn allerede i dag med å forvandle en hage du har tilgjengelig, enten det er din egen eller noen andre du kan overbevise. Enkel bestilling og levering fra Plantinavia, sørger for at du har mye råmateriale tilgjengelig, og kan begynne med forarbeidet direkte – istedenfor å bruke tid på gartneriet.

Lær deg selv

Som med alt annet du kunne tenkt deg å lære deg her i verden kan du hjelpes godt på vei ved hjelp av YouTube-videoer. Har du begrenset plass og vil helst lære deg grunnlaget for planting, næring og høsting, kan Gary Pilarchiks kanal gi deg inngående opplæring i hvordan du best kan gro grønnsakene dine. Dermed får du trent deg både i grønne fingre og sparer på matbudsjettet.

admin